REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákové krokety s hovězím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený květák nasekaný na drobno, promíchaný s mletým hovězím masem, vejcem a mlékem navlhčenou houskou, ochucený muškátovým květem a solí, ze směsi tvořené krokety, máčené v bílcích, obalené ve strouhance, nakonec usmažené ve vyšší vrstvě oleje.


Ingredience:
2 ksmenšího květáku
2 ksbílků
1 ksden staré housky
250 gmletého hovězího masa
80 mlmléka
mletý muškátový květ
olej na smažení
strouhanka
sůl

Postup:

1. Housku si nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a navlhčíme mlékem
2. Květák si očistíme, opláchneme, nakrájíme na čtvrtky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka, poté květák scedíme a nasekáme na drobné kousky
3. Pak si do misky vložíme nasekaný květák, mleté hovězí maso, navlhčenou housku a vejce, vše důkladně promícháme a ochutíme muškátovým květem a solí
4. Ze směsi tvoříme malé krokety, které namáčíme v rozšlehaných bílcích, obalujeme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, nebo ve fritovacím hrnci.

Doporučení:

Vhodná příloha je zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy