Z uvařených růžiček květáku, vajíček, strouhanky, česneku a koření připravená směs, ta vytvarovaná do tvaru karbanátků, ty obalené ještě ve strouhance, pak usmažené v oleji nebo na sádle pěkně dozlatova.
Ingredience:
1 ks | květáku |
1-2 ks | vejce |
2 ks | stroužky česneku |
1 hrst | strouhanky + strouhanka na obalení |
majoránka | |
voda | |
pepř | |
sůl | |
olej nebo sádlo na usmažení karbanátků |
Postup:
- Květák rozdělíme na růžičky, ty propláchneme pod studenou tekoucí vodou, uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, teda asi 10 minut
- Jakmile je květák měkká, slijeme vodu, šťouchadlem na brambory ho rozmačkáme
- Do květáku zamícháme prolisované stroužky česneku, strouhanku a vejce, směs okořeníme a osolíme, důkladně vše promícháme
- Tvarujeme karbanátky, které nakonec obalíme ve strouhance, pak smažíme na sádle či v oleji, jak kdo má rád
- Dozlatova usmažené květákové karbanátky necháme na papírových ubrouscích okapat od tuku.