REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákové karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z uvařených růžiček květáku, vajíček, strouhanky, česneku a koření připravená směs, ta vytvarovaná do tvaru karbanátků, ty obalené ještě ve strouhance, pak usmažené v oleji nebo na sádle pěkně dozlatova.


Ingredience:
1 kskvětáku
1-2 ksvejce
2 ksstroužky česneku
1 hrststrouhanky + strouhanka na obalení
majoránka
voda
pepř
sůl
olej nebo sádlo na usmažení karbanátků

Postup:
  1. Květák rozdělíme na růžičky, ty propláchneme pod studenou tekoucí vodou, uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, teda asi 10 minut
  2. Jakmile je květák měkká, slijeme vodu, šťouchadlem na brambory ho rozmačkáme
  3. Do květáku zamícháme prolisované stroužky česneku, strouhanku a vejce, směs okořeníme a osolíme, důkladně vše promícháme
  4. Tvarujeme karbanátky, které nakonec obalíme ve strouhance, pak smažíme na sádle či v oleji, jak kdo má rád
  5. Dozlatova usmažené květákové karbanátky necháme na papírových ubrouscích okapat od tuku.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy