Zeleninové placky s anglickou slaninou nebo měkkým salámem.
Ingredience:
1 ks | květáku |
2 ks | vajíčka |
120 g | anglické slaniny nebo měkkého salámu |
1 hrnek | polohrubé mouky |
mletý černý pepř | |
majoránka | |
sůl | |
voda na povaření květáku |
Postup:
1. Opláchnutý květák rozebereme na jednotlivé růžičky, ty povaříme 10 minut v osolené vodě
2. Měkký květák rozmačkáme nahrubo, přidáme 2 ks žloutky, na kostičky pokrájenou anglickou slaninu nebo měkký salám, osolíme a dochutíme pepřem a majoránkou
3. Přisypeme polohrubou mouku, promícháme a nakonec do směsi vmícháme sníh z bílků připravený nejlépe pomocí ručního mixéru
4. Do rozpáleného tuku na pánvičce rozprostřeme menší naběračkou směs o velikosti klasického bramboráku a placku z obou stran osmažíme dozlatova.
Kdo má rád může přidat do směsi na bramboráky 2-3 ks stroužky rozdrceného česneku.
Poznámka:1 hrnek = 0,25 l