REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákové bramboráky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninové placky s anglickou slaninou nebo měkkým salámem.


Ingredience:
1 kskvětáku
2 ksvajíčka
120 ganglické slaniny nebo měkkého salámu
1 hrnekpolohrubé mouky
mletý černý pepř
majoránka
sůl
voda na povaření květáku

Postup:

1. Opláchnutý květák rozebereme na jednotlivé růžičky, ty povaříme 10 minut v osolené vodě
2. Měkký květák rozmačkáme nahrubo, přidáme 2 ks žloutky, na kostičky pokrájenou anglickou slaninu nebo měkký salám, osolíme a dochutíme pepřem a majoránkou
3. Přisypeme polohrubou mouku, promícháme a nakonec do směsi vmícháme sníh z bílků připravený nejlépe pomocí ručního mixéru
4. Do rozpáleného tuku na pánvičce rozprostřeme menší naběračkou směs o velikosti klasického bramboráku a placku z obou stran osmažíme dozlatova.

Doporučení:

Kdo má rád může přidat do směsi na bramboráky 2-3 ks stroužky rozdrceného česneku.

Poznámka:

1 hrnek = 0,25 l

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy