REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květák v sýrovém těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený květák obalený v sýrovém těstíčku a usmažený dozlatova.


Ingredience:
1 ksvětšího květáku
3 ksvajec
100 gstrouhaného sýra
100 ghladké mouky
300 mlmléka
olej na smažení
tatarská omáčka
sůl
Na ozdobení:
zelená kudrnka
rajčata
okurky

Postup:

1. Očištěný květák povaříme v osolené vodě do poloměkka, pak vyjmeme, necháme okapat, vychladnout a pak rozebereme na stejné růžičky
2. V misce rozšleháme vejce, vmícháme mléko, přisypeme hladkou mouku, dobře promícháme v hladké těsto a nakonec vmícháme nastrouhaný sýr
3. Kousky květáku namočíme v těstíčku a ihned usmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova, položíme na papírový ubrousek, který nám vsákne přebytečný tuk
4. Usmažený květák rozdělíme na talíře, přidáme tatarskou omáčku, obložíme nakrájenými rajčaty i na plátky nakrájenou okurkou a podáváme s vařenými bramborami posypanými nadrobno nasekanou kudrnkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy