REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květáková omeleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený květák nasekaný nadrobno, opečený na pánvi s kousky šunkového salámu, nakonec zapečený přelitý vejci.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 gkvětáku
100 gšunkového salámu
20 gmásla
20 gpažitky
20 gcibule
2 ksmalá vejce
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěný květák povaříme v mírně osolené vodě doměkka, okapaný nadrobno nasekáme
2. Na polovině másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, ke které přidáme květák, tak, aby přikryl dno pánve v rovnoměrné vrstvě, povrch posypeme kostičkami salámu
3. Vejce rozšleháme, osolíme je a okořeníme pepřem, vlijeme na květák, necháme je zapéci, až se vejce srazí, pak omeletu opatrně přesuneme na talíř a přehneme, povrch posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou
4. Postup opakujeme, z výše uvedených ingrediencí připravíme dvě omelety.

Poznámka:

Hodnota dvou porcí je 2841 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy