REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květák ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené růžičky květáku ve vodě smíchané s kyselinou citrónovou, naložené v sladkokyselém nálevu spolu s kořením, zavařené.


Ingredience:
květák
kyselina citrónová
voda
Koření na 1 sklenici:
2 kskuličky nového koření
2 kszrnka černého pepře
1 ksbobkového listu
1/2 lžičkyhořčičných semínek
Na nálev:
1 lvody
0,25 locta
50 gcukru
30 gsoli

Postup:

1. Očištěný květák rozebereme na jednotlivé růžičky a vložíme ho do vařící vody okyselené kyselinou citrónovou, vaříme tak dlouho, až se dá lehce napíchnout na vidličku
2. Povařený květák scedíme a ještě horký naplníme do zavařovacích sklenic, které ještě doplníme o koření
3. Připravené sklenice zalijeme horkým nálevem, důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Příprava nálevu:
Vodu s octem, cukrem a solí přivedeme k varu, ale dále nevaříme.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy