REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květák se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V ochuceném nálevu zavařovaný květák, cibule, kapie a cuketa.


Ingredience:
1 ksčervené cibule
1 kskapie + voda + sůl
1 kskvětáku + voda + sůl
1 ksmalé cukety
2 lžíceoleje
čerstvá petržel
Na nálev:
500 mlocta
120 gcukru
50 gsoli
1,5 lvody
6 kskuliček černého pepře
5 kskuliček nového koření
2 ksbobkového listu
1 lžičkahořčičného semínka

Postup:

1. Vodu smícháme s octem, kořením a necháme 10 minut povařit
2. Omytý květák rozebereme na růžičky, krátce povaříme v lehce osolené vodě a omytou cuketu nakrájíme na kostky, orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji
3. Kapii rozpůlíme, vyjmeme semena, vypláchneme, necháme okapat, nakrájíme na proužky a povaříme asi 2 minuty v osolené vodě
4. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na tenké měsíčky
5. Zeleninu rozdělíme do sklenic, do každé přidáme několik lístků petržele, zalijeme připraveným nálevem a zavařujeme 20 minut při 85 °C.

Doporučení:

Přidat můžeme i povařenou malou mrkvičku, salátovou okurku nebo stonky řapíkatého celeru.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy