REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květák po italsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spolu s rajským protlakem a cibulí podušené růžičky květáku, servírované posypané nasekanou petrželkou a ustrouhaným sýrem.


Ingredience:
200 gčerstvého nebo i zmaženého květáku
20 gnastrouhaného tvrdého sýra
20 gcibule
10 grajčatového protlaku
10 goleje
zelená petrželka
česnek
voda
sůl

Postup:

1. Na zpěněné cibulce orestujeme na růžičky rozebraný květák
2. Přidáme protlak, trochu horké vody, rozkrájený stroužek česneku a sůl, dusíme doměkka
3. Ke konci přidáme usekanou zelenou petrželku
4. Na talíři pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.

Poznámka:

Recept vhodný i pro diabetiky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy