REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuskus s chřestem a kozím sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zvlášť uvařený zelený a bílý chřest, oba servírované spolu s nabobtnalým kuskusem, ozdobené kožím sýrem.


Ingredience:
1 svazekzeleného chřestu
1 svazekbílého chřestu
2 šálkyvývaru ze zeleninového bujonu
200 gkuskusu
100 gčerstvého kozího sýru Naše bio
5 lžicextra panenského olivového oleje
1 ksnadrobno nasekané šalotky
citron
voda
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Kuskus zalijeme vývarem ze zeleninového bujonu, necháme odstát, dokud se tekutina nevstřebá, pak kuskus promícháme vidličkou, aby zůstal sypký
2. Přidáme nasekanou šalotku
3. Chřest omyjeme, odstraníme dřevnaté konce, bílý chřest oloupeme si 2 cm pod hlavičkou, pokračujeme až ke spodnímu konci výhonku
4. Chřestové pazouchy svážeme kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly
5. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, až začne vřít, přidáme 2 lžíce soli, lžíci cukru a polovinu citronu (zvlášť vaříme bílý a zelený chřest), po dobu přibližně 10 minut
6. Vychladlý chřest nakrájíme na 2 cm kousky, přidáme ke kuskusu
7. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou podle chuti, ozdobíme rozdrobeným kozím sýrem.

Poznámka:

Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy