Růžičky květáku obalené v mouce, pikantním těstíčku a nakonec ve strouhance, upečené v troubě, na pečícím papíru, pěkně dozlatova.
Ingredience:
1 ks | středně velký květák |
papír na pečení | |
olej | |
Na obalení: | |
2 ks | vejce |
cca 6 lžic | hladké mouky |
1/2 lžičky | uzené sladké papriky |
1/4 lžičky | sušeného česneku |
1/4 lžičky | chilli koření |
mléko | |
sůl | |
strouhanka dle potřeby |
Postup:
- Květák rozdělíme na menší růžičky, ty opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme důkladně okapat a oschnout
- Připravíme si těstíčko; vejce rozšleháme s mlékem, uzenou paprikou, česnekem a chilli, mírně osolíme
- Růžičky květáku obalíme v mouce, pak v připraveném těstíčku, nakonec ve strouhance, obalené růžičky klademe na plech vyložený papírem na pečení a potřený olejem
- Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 30 až 40 minut, nejméně jednou květák obrátíme, aby se opekl, pěkně dozlatova, ze všech stran.
Do strouhanky lze ještě zamíchat nastrouhaný tvrdý sýr, pečený květák tak dostane další chuťový rozměr.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová