Marinované kuřecí kousky orestované na oleji, plněné do tortill.
Ingredience:
Na tortillu: | |
450 g | hladké mouky |
85 g | sádla nebo rostlinného tuku |
200 ml | teplé vody |
1 lžíce | soli |
Na tacos: | |
600 g | kuřecího masa |
mletý pepř | |
červená paprika (chilli) | |
sójová omáčka | |
salsa (omáčka) | |
olej | |
Ostatní ingredience: | |
2 ks | paprik |
1 ks | okurky |
1 ks | pórku |
2 ks | rajčat |
Postup:
1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, pak zakápneme sójovou omáčkou a olejem
2. Okořeníme mletým pepřem, červenou paprikou (chilli) a solí 3. Maso necháme nejlépe přes noc marinovat
4. Mouku promícháme se solí a přidáme změklé sádlo
5. Těsto zpracováváme opatrně, pomalu přiléváme teplou vodu
6. Jemné a pružné těsto necháme odležet zabalené v mokré utěrce
7. Z kousků těsta (3 lžíce) vyválíme kulatou placku, tu poprášíme hladkou moukou (aby se nám jednotlivé placky nepřilepily) a zakryjeme utěrkou, postup opakujeme, až zpracujeme všechno těsto
8. Na nepřilnavé pánvi jednotlivé placky upečeme z obou stran dozlatova (15 sekund z každé strany), placky uchováme v teple
9. Na pánvi na rozpáleném oleji marinované kuřecí kousky ze všech stran orestujeme a poté promícháme s omytou, na plátky pokrájenou zeleninou
10. Směs plníme do salsou pomazaných tortill
11. Ihned podáváme.
Kuřecí kousky můžeme dochutit i jiným kořením. Například grilovacím, steakovým kořením, kořením Mexico ……
Poznámka:Salsu lze nahradit některými tipy dresinků.