REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí tacos v tortille

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kuřecí kousky orestované na oleji, plněné do tortill.


Ingredience:
Na tortillu:
450 ghladké mouky
85 gsádla nebo rostlinného tuku
200 mlteplé vody
1 lžícesoli
Na tacos:
600 gkuřecího masa
mletý pepř
červená paprika (chilli)
sójová omáčka
salsa (omáčka)
olej
Ostatní ingredience:
2 kspaprik
1 ksokurky
1 kspórku
2 ksrajčat

Postup:

1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, pak zakápneme sójovou omáčkou a olejem
2. Okořeníme mletým pepřem, červenou paprikou (chilli) a solí 3. Maso necháme nejlépe přes noc marinovat
4. Mouku promícháme se solí a přidáme změklé sádlo
5. Těsto zpracováváme opatrně, pomalu přiléváme teplou vodu
6. Jemné a pružné těsto necháme odležet zabalené v mokré utěrce
7. Z kousků těsta (3 lžíce) vyválíme kulatou placku, tu poprášíme hladkou moukou (aby se nám jednotlivé placky nepřilepily) a zakryjeme utěrkou, postup opakujeme, až zpracujeme všechno těsto
8. Na nepřilnavé pánvi jednotlivé placky upečeme z obou stran dozlatova (15 sekund z každé strany), placky uchováme v teple
9. Na pánvi na rozpáleném oleji marinované kuřecí kousky ze všech stran orestujeme a poté promícháme s omytou, na plátky pokrájenou zeleninou
10. Směs plníme do salsou pomazaných tortill
11. Ihned podáváme.

Doporučení:

Kuřecí kousky můžeme dochutit i jiným kořením. Například grilovacím, steakovým kořením, kořením Mexico ……

Poznámka:

Salsu lze nahradit některými tipy dresinků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy