REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí maso s omáčkou Mole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka Mole v sobě snoubí zdánlivě nesourodé a exotické chutě. Ve výsledku je však chuť harmonická, kořeněná, ostrá a zároveň nasládlá po čokoládě. Omáčka by měla být pikantní, avšak míra záleží na kuchaři.


Ingredience:
1 baleníkuřecí stehna DZ Klatovy
4 kschilli papriček
2 ksstroužky česneku
2 ksrajčata (lze nahradit i 150 g loupaných rajčat z plechovky)
1 kscibule
40 ghořké čokolády
4 lžícevyloupaných nesolených mandlí
2 lžícerozinek
1 lžičkaoregana
1/2 lžičkynového koření
1/2 lžičkyhřebíčku
1/2 lžičkyskořice
sezamová semínka
olej
sůl
voda či vývar na podlití
kukuřičné tortily k podávání

Postup:
  1. Osolené kuřecí maso upečeme v troubě na 180 °C do zlatova
  2. Na pánvi na sucho opražíme mandle a dáme stranou
  3. Na oleji v hluboké pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričky, přidáme rozinky a rajčata a společně prohřejeme, směs vyjmeme a rozmixujeme, pokud je omáčka příliš hustá, pak ji mírně naředíme vodou či vývarem a vrátíme do pánve
  4. Ve směsi rozpustíme čokoládu, přidáme koření a na mírném plameni necháme 20 až 30 minut, dokud se jednotlivé chutě nespojí
  5. Mezitím si na vedlejší pánvi na sucho opražíme sezamová semínka, omáčku dle potřeby dosolíme
  6. Kuřecí maso přelijeme omáčkou, posypeme sezamovými semínky a podáváme s tortilou či rýží.
Doporučení:

V originálním receptu sice figurují až 4 druhy chilli papriček (Ancho, Pasilla, Mulato, Habanero), postačí ale i klasické papričky sušené, které jsou u nás běžně k dostání. V Mexiku má tato omáčka mnoho různých. Lišit se může například přidaným ovocem, jako jsou banány a švestky, stejně jako druhy oříšků a především masem, které doplňuje. Tradiční recept však obsahuje kuřecí maso, rozinky a mandle.

Poznámka:

Zdroj: www.dzklatovy.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy