REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí fajitas

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Mexika na orestované kuřecí kousky se zeleninou, zabalané do teplých tortill.


Ingredience:
6 kstortil
6 ksbarevných paprik
3 kskuřecích prsou
2 kscibule
olej
Na marinádu:
2 lžičkytřtinového cukru
2 lžičky oregana
2 ks limetky (použijeme šťávu i kůru)
špetka kayenského pepře
špetka mleté skořice
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájíme na dlouhé pruhy a necháme přes noc odležet v marinádě z limetkové šťávy a kůry, soli, kayenského pepře, oregana, cukru a skořice 2. Oloupanou cibuli, papriky zbavené jádřinců a všech semínek nakrájíme na dlouhé silné pruhy
3. Marinované kuřecí maso orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájené papriky, cibuli a ještě chvíli opekáme
4. Tortilly ohřejeme krátce na rozpáleném oleji (2-3 minuty)
5. Opečené maso se zeleninou dáme do teplých tortill.

Doporučení:

Podáváme se salsami.

Poznámka:

Jiný způsob ohřátí tortill: Tortilly ohříváme zabalené v alobalu po více kusech tak 5-10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, nebo je můžeme dát do igelitového sáčku, pokapat pár kapkami vody a ohřát v mikrovlnné troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy