REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehna na kreolský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěné kuřecí nohy ochucené citronovou šťávou a solí, obalené v olivovém oleji ochuceném kajenským pepřem a bylinkami, upečené v troubě doměkka, servírované s kreolskou omáčkou z bylinek, rajčat, paprik, kreolského koření a dalších ingrediencí. Recept z pořadu TV Prima “Teď vaří šéf!” šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


Ingredience:
4 ksvykostěných kuřecích stehen s kůží
1 kscitrónu
1 hrstzelených listů tymiánu a rozmarýnu
kajenský pepř
olivový olej
pepř
sůl
Na kreolskou omáčku:
2-3 ksrajčat
2 ksmasité papriky (červenou, žlutou ...)
1 ksstroužek česneku
1 kscibule
bylinky: rozmarýn, tymián, oregano a vše, co máme rádi
citronová šťáva
kreolské koření
kajenský pepř
sůl
Ostatní:
petrželka na ozdobu

Postup:

1. Vykostěná kuřecí stehna více osolíme a opepříme z obou stran, zakápneme citronovou šťávou
2. Do pekáčku nasypeme nasekaný tymián a rozmarýn, ochutíme špetkou kajenského pepře, přilijeme trochu olivového oleje a stehna ve směsi pořádně obalíme
3. Necháme je v pekáči kůží navrch péct v rozpálené troubě na 180 °C doměkka, asi tak 45 minut.
4. Příprava omáčky (zatím co se nohy pečou); do kastrůlku nalijeme olej a orestujeme na něm nasekanou cibulku a stroužek česneku
5. Přihodíme nadrobno nasekaná rajčata a byliny – rozmarýn, tymián, oregano, prostě takové, co máte rádi, řádně ochutíme směsí kreolského koření a kajenským pepřem, solí
6. Po chvilce vaření můžeme přidat ještě nakrájenou červenou a žlutou papriku, zakápneme citronovou šťávou a vaříme do změknutí, tedy asi 10-15 minut
7. Servírujeme tzv. rodinným stylem, jinými slovy, necháme stehýnka v pekáči, zalijeme je kreolskou omáčkou a dozdobíme petrželkou.

Poznámka:

Recept z pořadu TV Prima „Teď vaří šéf!“ Zdeňka Pohlreicha, článek o pořadu a další recepty tohoto projektu najdete zde: Nový pořad na obrazovce Tv Prima Teď vaří šéf!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy