Šťavnatá, pikantní stehna pečená na másle.
Ingredience:
4 ks | kuřecích stehen |
2 ks | paliček česneku |
50 g | másla |
30 g | hladké mouky |
2 lžíce | kečupu |
1 lžíce | drůbežího koření (např. na grilování, kuře...) |
voda na podlévání |
Postup:
1. Kuřecí stehna dobře očistíme, osušíme, potřeme ze všech stran drůbežím kořením, dáme do pekáče a zprudka orestujeme na rozpáleném másle
2. Podlijeme horkou vodou
3. Jednu paličku česneku očistíme, nakrájíme na menší kousky, druhou rozpůlíme a vše přidáme ke kuřeti
4. Za občasného obracení, přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání horkou vodou pečeme do změknutí masa
5. Měkká stehna vyjmeme, ke zbylé šťávě přidáme hladkou mouku, kečup a osmahneme 6. Přilijeme vodu a za občasného míchání necháme šťávu ještě asi 15 minut povařit.
Podáváme například s rýží nebo vařenými bramborami.
Poznámka:Voda na konci pečení se přidává proto, aby bylo více šťávy.