REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehna na česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťavnatá, pikantní stehna pečená na másle.


Ingredience:
4 kskuřecích stehen
2 kspaliček česneku
50 gmásla
30 ghladké mouky
2 lžícekečupu
1 lžícedrůbežího koření (např. na grilování, kuře...)
voda na podlévání

Postup:

1. Kuřecí stehna dobře očistíme, osušíme, potřeme ze všech stran drůbežím kořením, dáme do pekáče a zprudka orestujeme na rozpáleném másle
2. Podlijeme horkou vodou
3. Jednu paličku česneku očistíme, nakrájíme na menší kousky, druhou rozpůlíme a vše přidáme ke kuřeti
4. Za občasného obracení, přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání horkou vodou pečeme do změknutí masa
5. Měkká stehna vyjmeme, ke zbylé šťávě přidáme hladkou mouku, kečup a osmahneme 6. Přilijeme vodu a za občasného míchání necháme šťávu ještě asi 15 minut povařit.

Doporučení:

Podáváme například s rýží nebo vařenými bramborami.

Poznámka:

Voda na konci pečení se přidává proto, aby bylo více šťávy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy