REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí steaky „Caprese“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi opečené kuřecí prsní řízky, zapečené v troubě obložené kolečky mozzarely a rajčat, ochucené bylinkami a kořením.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kskuřecí řízky
2 ksvětší rajčata
3 lžíceoleje
2 lžíceoliv
1 balenímozzarely
koření a bylinky dle chuti
bazalka
pepř
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme, pečlivě osušíme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka orestujeme z každé strany cca 3 minuty
2. Zapékací misku vymažeme zlehka olejem, vložíme maso
3. Rajčata a mozzarelu nakrájíme na plátky a tímto obložíme maso, posypeme kořením (oregáno, tymián, provensálské bylinky.. každý dle chuti), přidáme na kolečka nakrájené olivy
4. Vložíme do trouby rozehřáté na 220 °C a zapékáme 10 až 15 minut
5. Dozdobíme čerstvou bazalkou, podáváme například s kuskusem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy