Pod kůži kuřecích prsou vložená kolečka citronu a větvička estragonu, pečená doměkka, servírovaná s citronovou omáčkou.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsou |
4 ks | větviček čerstvého estragonu |
2 ks | citronů |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | mleté barevné směsi pepřů |
1 lžička | hrubé mořské soli |
250 ml | smetany ke šlehání |
Postup:
1. Dobře omyté citrony překrojíme, ze 3 půlek vymačkáme šťávu a ze zbylé půlky nakrájíme 8 tenkých koleček
2, Očištěná kuřecí prsa opláchneme, osušíme, pod kůži každého dáme 2 kolečka citronu a větvičku estragonu
3. Dáme do pekáčku pokapeme olivovým olejem, posypeme hrubou mořskou solí a mletou barevnou směsí pepřů, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 35 minut, pak maso vyndáme a udržujeme ho stále teplé
4. Pekáček dáme na sporák, přidáme citronovou šťávu, vmícháme smetanu, zahřejeme, maso vrátíme zpět a vše už jen prohřejeme
5. Kuřecí prsa servírujeme s omáčkou a vařenou rýží.