REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí bábovka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve formě od bábovky upečené kuřecí maso spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
10 kskuřecích prsních řízků
4 ksvejce
2 ksnožičky klobás
1 ksvelké cibule
250 ganglické slaniny na plátky
150 gnastrouhaného tvrdého sýra
2 lžícečerstvých nasekaných bylinek (petrželka, pažitka ...)
1 lžícehořčice
1 lžíceoleje
mletý černý pepř
sůl
Ostatní:
forma na bábovku
papír na pečení

Postup:

1. Na pánvi na dobře rozpáleném oleji orestujeme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a umícháme řídkou smaženici, do které ještě vmícháme hořčici a nasekané zelené bylinky
2. Z papíru na pečení nastříháme 5 obdélníků, zmačkáme je, namočíme a vymačkáme z nich vodu (tím se stane papír poddajnější), vysteleme jimi bábovkovou formu tak, aby část papíru přečnívala přes okraj formy 3. Kuřecí plátky mírně naklepeme, okořeníme pepřem a osolíme
4. Na papír ve formě rozložíme plátky plátky masa a slaniny, střed bábovky vyplníme vaječnou smaženicí, na kterou položíme podélně rozpůlené klobásky, ty zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, přikryjeme vrstvou masa a poklademe ho plátky slaniny
5. Vyčnívající papír přehneme na bábovku, obsah dobře upěchujeme a takto připravenou kuřecí bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, pečeme asi 80 minut, před dopečením papír z povrchu bábovky odklopíme
6. Upečenou bábovku necháme chvíli odpočinout, mírně vychladnou, pak ji vyklopíme a opatrně sloupneme papír.

Doporučení:

V některých receptech je uváděno, že první vrstva je ze slaniny a pak se teprve forma vyskládává kuřecím masem. Máme vyzkoušeno, že to jde tak i tak.

Poznámka:

Vyklápějte bábovku opatrně, je v ní mnoho horké šťávy. Pokud chvíli nepočkáte a vyklopíte bábovku ihned po dokončení, bude vám z ní vytékat i roztavený sýr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy