REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí bábovka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve formě od bábovky upečené kuřecí maso spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
10 kskuřecích prsních řízků
4 ksvejce
2 ksnožičky klobás
1 ksvelké cibule
250 ganglické slaniny na plátky
150 gnastrouhaného tvrdého sýra
2 lžícečerstvých nasekaných bylinek (petrželka, pažitka ...)
1 lžícehořčice
1 lžíceoleje
mletý černý pepř
sůl
Ostatní:
forma na bábovku
papír na pečení

Postup:

1. Na pánvi na dobře rozpáleném oleji orestujeme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a umícháme řídkou smaženici, do které ještě vmícháme hořčici a nasekané zelené bylinky
2. Z papíru na pečení nastříháme 5 obdélníků, zmačkáme je, namočíme a vymačkáme z nich vodu (tím se stane papír poddajnější), vysteleme jimi bábovkovou formu tak, aby část papíru přečnívala přes okraj formy 3. Kuřecí plátky mírně naklepeme, okořeníme pepřem a osolíme
4. Na papír ve formě rozložíme plátky plátky masa a slaniny, střed bábovky vyplníme vaječnou smaženicí, na kterou položíme podélně rozpůlené klobásky, ty zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, přikryjeme vrstvou masa a poklademe ho plátky slaniny
5. Vyčnívající papír přehneme na bábovku, obsah dobře upěchujeme a takto připravenou kuřecí bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, pečeme asi 80 minut, před dopečením papír z povrchu bábovky odklopíme
6. Upečenou bábovku necháme chvíli odpočinout, mírně vychladnou, pak ji vyklopíme a opatrně sloupneme papír.

Doporučení:

V některých receptech je uváděno, že první vrstva je ze slaniny a pak se teprve forma vyskládává kuřecím masem. Máme vyzkoušeno, že to jde tak i tak.

Poznámka:

Vyklápějte bábovku opatrně, je v ní mnoho horké šťávy. Pokud chvíli nepočkáte a vyklopíte bábovku ihned po dokončení, bude vám z ní vytékat i roztavený sýr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy