Kuřecí kapsy plněné sýrovou nádivkou a upečené v troubě doměkka.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsou bez kůže |
mletý pepř | |
máslo | |
sůl | |
Na nádivku: | |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | čerstvého estragonu |
150 g | smetanového sýra |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | žloutku |
špetka muškátového oříšku | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém másle zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli i oloupané na jemno nakrájené stroužky česneku a necháme lehce vychladnout
2. Do mísy dáme smetanový sýr, žloutek, na drobno nasekaný estragon, špetku muškátového oříšku, zchladlou cibulku s česnekem, sůl, pepř a dobře promícháme
3. Nádivkou plníme očištěná kuřecí prsa, ve kterých jsme udělali kapsy, spíchneme párátky, osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku
4. Potřeme rozehřátým máslem, dáme do trouby a pečeme při 190 °C doměkka (asi 30 minut).
Podáváme s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.