REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa s medovým citronem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné a osolené prsní řízky zabalené do šunky spolu s lístky šalvěje, upečené doměkka vyskládané do pekáčku spolu s kolečky medem ochuceného citronu, stroužky česneku a dobromyslí, pokladené plátky másla, servírované se šťávou z výpeku zjemněnou smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí prsa
3 ksvětší stroužky česneku
1 ksvětší citron
150 mlsmetany
100 mlvývaru
citronový pepř (pokud  nemáte, nic se neděje, dejte černý čerstvě nadrcený)
med (může být jakýkoliv, já použila med ze smrkových výhonků)
plátky schwarzwaldské šunky nebo jiné sušené
čerstvá šalvěj a dobromysl
kousek másla
sůl

Postup:

1. Každé prso rozdělíme podélně na dva plátky, osolíme, bohatě opepříme, poklademe každý 2 lístky šalvěje a zabalíme do plátku šunky, můžeme připnout párátkem, vyskládáme do pekáčku
2. Citron nakrájíme na kolečka cca půl cm a každý potřeme zlehka medem, zastrkáme je mezi maso, posypeme dobromyslí
3. Stroužky česneku přepůlíme a taky přidáme do pekáče, maso ještě poklademe plátky másla a vložíme přiklopené do trouby rozpálené na 200 °C
4. Asi po 15-ti minutách podlijeme vývarem, odklopíme a pečeme ještě 25 minut, občas maso přelijeme výpekem
5. Hotové maso vyndáme, udržujeme teplé, do šťávy rozmačkáme měkký česnek a přilijeme smetanu, vrátíme zpět do trouby a necháme provařit a trochu zredukovat
6. Dochutíme a nakonec vrátíme na chvíli prohřát maso a je hotovo.

Doporučení:

Podávala jsem s brambory.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy