REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa plněná sýrem feta a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do plátků kuřecích prsou vložený sýr feta, nakrájená sušená rajčata, čerstvý špenát s bazalkou a přepasírovaný česnek. S omáčkou z pasírovaných rajčat.


Ingredience:
Na 4 porce:
4 kskuřecích prsou Dobré maso
6 kssušených rajčat
2 ksstroužků česneku
200 gfety
80-100 gstrouhanky
75 gparmezánu
1 hrstčerstvého špenátu
1 hrstčerstvé bazalky
olivový olej
Na rajčatovou omáčku:
400 gkrájených rajčat v plechovce
1 lžícerajčatového protlaku
2 ksstroužku česneku
1 ksšalotky
olivový olej
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Troubu rozehřejte na 180 °C a obdélníkovou mísu na pečení vymažte olivovým olejem
2. V míse smíchejte dohromady sýr feta, nakrájená sušená rajčata, čerstvý špenát s bazalkou a přepasírovaný česnek
3. Dobře promíchejte
4. Kuřecí prsa rozpulte, ale nedořízněte – získáte tak větší plochu pro vytvoření finální kapsy
5. Obě strany osolte a opepřete
6. Naplňte kuřecí prso směsí a zarolujte – pokud je potřeba, použijte párátka k uzavření rolky
7. Na talíři si smíchejte strouhanku s parmezánem, lehce osolte a opepřete
8. Kuřecí rolku potřete olivovým olejem a následně lehce obalte v parmezánové strouhance
9. Vložte do vymazané zapékací mísy a pečte 60–
70 minut na 180 °C
10. V kastrůlku si na kapce olivového oleje zpěňte na drobno nakrájenou šalotku s česnekem, přidejte krájená rajčata z plechovky, lžičku rajčatového protlaku a dochuťte solí, pepřem a cukrem
11. Hotové kuřecí rolky přelijte rajčatovou omáčkou a můžete podávat.

Poznámka:

Zdroj: Penny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy