REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa plněná sýrem feta a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do plátků kuřecích prsou vložený sýr feta, nakrájená sušená rajčata, čerstvý špenát s bazalkou a přepasírovaný česnek. S omáčkou z pasírovaných rajčat.


Ingredience:
Na 4 porce:
4 kskuřecích prsou Dobré maso
6 kssušených rajčat
2 ksstroužků česneku
200 gfety
80-100 gstrouhanky
75 gparmezánu
1 hrstčerstvého špenátu
1 hrstčerstvé bazalky
olivový olej
Na rajčatovou omáčku:
400 gkrájených rajčat v plechovce
1 lžícerajčatového protlaku
2 ksstroužku česneku
1 ksšalotky
olivový olej
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Troubu rozehřejte na 180 °C a obdélníkovou mísu na pečení vymažte olivovým olejem
2. V míse smíchejte dohromady sýr feta, nakrájená sušená rajčata, čerstvý špenát s bazalkou a přepasírovaný česnek
3. Dobře promíchejte
4. Kuřecí prsa rozpulte, ale nedořízněte – získáte tak větší plochu pro vytvoření finální kapsy
5. Obě strany osolte a opepřete
6. Naplňte kuřecí prso směsí a zarolujte – pokud je potřeba, použijte párátka k uzavření rolky
7. Na talíři si smíchejte strouhanku s parmezánem, lehce osolte a opepřete
8. Kuřecí rolku potřete olivovým olejem a následně lehce obalte v parmezánové strouhance
9. Vložte do vymazané zapékací mísy a pečte 60–
70 minut na 180 °C
10. V kastrůlku si na kapce olivového oleje zpěňte na drobno nakrájenou šalotku s česnekem, přidejte krájená rajčata z plechovky, lžičku rajčatového protlaku a dochuťte solí, pepřem a cukrem
11. Hotové kuřecí rolky přelijte rajčatovou omáčkou a můžete podávat.

Poznámka:

Zdroj: Penny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

6 rad, jak ugrilovat tofu

Vůně hořícího dřevěného uhlí, grilovaného masa a čerstvých bylinek … grilovací sezóna je v plném proudu, tak co si ji letos trochu zpestřit veganskou lahůdkou. Už jste zkoušeli grilované tofu? Přinášíme vám 6 užitečných rad, jak správně připravit a ugrilovat tuto sójovou pochoutku.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

3 sýry, se kterými zazáříte na zahradní párty

Kdo říká, že na zahradních párty a grilovačkách musí mezi servírovanými jídly hrát ústřední roli grilované maso. Jsou i jiné a mnohdy chuťově zajímavější pokrmy, kterými můžete hosty překvapit. Máme pro vás tipy na tři sýry, které nesmějí chybět mezi letním pohoštěním. Vyzkoušejte je a buďte za báječnou hostitelku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy