REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa plněná hermelínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněná kuřecí prsa naplněná hermelínem, šunkou a hruškou, opečená dozlatova na oleji, dopečená v troubě doměkka.


Ingredience:
500 gkuřecích prsou
100 g hermelínu
50 gmásla
50 goleje
4 ksplátků šunky
2 kshrušek
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Omyté hrušky i hermelín nakrájíme na silnější hranolky a obalíme v plátcích šunky (zbylé hrušky odložíme stranou)
2. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme, ostrým nožem do nich prořízneme kapsu, vložíme připravené závitky, spíchneme párátkem, na povrchu naplněná prsa osolíme a opepříme
3. Na rozpáleném oleji zprudka ze všech stran kuřecí kapsy dozlatova opečeme, dáme do máslem vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut, potom přidáme zbylé hrušky a pečeme ještě dalších 10 minut
4. Hotové maso překrojíme a přelijeme šťávou.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy