Okořeněná kuřecí prsa naplněná hermelínem, šunkou a hruškou, opečená dozlatova na oleji, dopečená v troubě doměkka.
Ingredience:
500 g | kuřecích prsou |
100 g | hermelínu |
50 g | másla |
50 g | oleje |
4 ks | plátků šunky |
2 ks | hrušek |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Omyté hrušky i hermelín nakrájíme na silnější hranolky a obalíme v plátcích šunky (zbylé hrušky odložíme stranou)
2. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme, ostrým nožem do nich prořízneme kapsu, vložíme připravené závitky, spíchneme párátkem, na povrchu naplněná prsa osolíme a opepříme
3. Na rozpáleném oleji zprudka ze všech stran kuřecí kapsy dozlatova opečeme, dáme do máslem vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut, potom přidáme zbylé hrušky a pečeme ještě dalších 10 minut
4. Hotové maso překrojíme a přelijeme šťávou.
Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky.