REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí plněné závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozklepaná kuřecí prsa pokladená plátky slaniny, sušenými rajčaty a kozím sýrem, zamotaná do tvaru rolády, opečená, pak upečená v troubě doměkka.


Ingredience:
3 kskuřecí prsa
2 kscibule
100 gsušené šunky nebo slaniny
50 gkozího sýra
2 dclvývaru
několik plátků sušeného rajčete
červená paprika pálivá
hrubozrnná hořčice
sečuánský pepř
máslo
sůl

Postup:

1. Prsíčka rozkrojíme a každé naklepeme na plátek, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a poklademe plátky slaniny, přidáme na proužky nakrájený rajčata a sýr, zavineme a sepneme párátky
2. Připravíme si zapékací misku, pokapeme olejem, přidáme závitky a krátce je ze všech stran opečeme
3. Podlijeme asi 2 dcl vývaru, přidáme 2 nakrájené cibule a pečeme přikryté při teplotě 200 °C asi 30 minut, pak mírně zvýšíme teplotu a asi 5 minut pečeme odkryté
4. Výpek slijeme do kastrůlku, maso dáme bokem, cibuli ve výpeku rozmixujeme a dochutíme kořením a hrubozrnnou hořčicí, zjemníme máslem a dle potřeby zahustíme.

Doporučení:

Přílohu jsem volila pečené bramborové penízky posypané grilovacím kořením pečené spolu s medvědím česnekem, hrubou solí a pokapané olivovým olejem. Brambory jsou krátce předvařené a spolu na pekáčku jsem je pekla s půlkami cibule a rozkrojeným česnekem.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy