REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí polévka s jidášovým uchem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní kuřecí vývar s kousky uvařeného kuřete, podušenými houbami a dalšími ingrediencemi, s vložkou instantních čínských nudlí.


Ingredience:
200 gjidášova ucha
200 gčínského zelí
4 ksstroužky česneku
1 ksfeferonky
1/2 kscelého kuřete
1,5 lvody
instantní čínské nudle
čerstvá petrželka
sójová omáčka
zázvor
olej
sůl

Postup:

1. Polovinu kuřete uvaříme, v mírně osolené vodě, do měkka s 3 plátky zázvoru a 3 lžicemi sojové omáčky
2. Když je kuře měkké, slijeme přes cedník čirý vývar, kuře necháme vychladnout
3. Na oleji podusíme pokrájené čínské zelí a pokrájené jidášovo ucho
4. Po změknutí nasypeme zelí s houbami do vývaru společně s pokrájeným kuřecím masem bez kůží, zahřejeme, přidáme pokrájenou feferonku a česnek, osolíme, 5 minut necháme vše přejít varem
5. Před koncem vaření vložíme do polévky 2 kostky instantních nudlí, za 3 minuty změknou a polévku můžeme podávat
6. Horkou polévku na talířích sypeme čerstvě nasekanou petrželkou.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy