REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí polévka s rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kuřecího masa, kořenové zeleniny, rýže, vejce, vody, mléka a koření.


Ingredience:
1 kskuřecího stehna
1 ksvejce
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
40 grýže
1 lvody
200 mlmléka
1 lžičkacitrónové šťávy
mletý muškátový oříšek
petrželka
sůl

Postup:
  1. Kuřecí stehno si omyjeme, vložíme do hrnce společně s očištěnou kořenovou zeleninou, zalijeme vodou, osolíme a vaříme, dokud není zelenina měkká a kuřecí maso uvařené
  2. Poté vývar scedíme, do vývaru vsypeme propláchnutou rýží a na mírném ohni jí uvaříme doměkka
  3. Mezitím si obereme vařené kuřecí maso a nakrájíme na malé kostičky, vařenou zeleninu nakrájíme na nudličky
  4. Když máme rýží měkkou tak polévku zjemníme mlékem, ochutíme pepřem, mletým muškátovým oříškem a vmícháme rozšlehané vejce a necháme srazit
  5. Poté do polévky vložíme nakrájené kuřecí maso, zeleninu a dochutíme lžičkou citrónové šťávy
  6. Polévku servírujeme posypanou nasekanou čerstvou petrželkou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy