Polévka z kuřecího masa, kořenové zeleniny, rýže, vejce, vody, mléka a koření.
Ingredience:
1 ks | kuřecího stehna |
1 ks | vejce |
100 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
40 g | rýže |
1 l | vody |
200 ml | mléka |
1 lžička | citrónové šťávy |
mletý muškátový oříšek | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
- Kuřecí stehno si omyjeme, vložíme do hrnce společně s očištěnou kořenovou zeleninou, zalijeme vodou, osolíme a vaříme, dokud není zelenina měkká a kuřecí maso uvařené
- Poté vývar scedíme, do vývaru vsypeme propláchnutou rýží a na mírném ohni jí uvaříme doměkka
- Mezitím si obereme vařené kuřecí maso a nakrájíme na malé kostičky, vařenou zeleninu nakrájíme na nudličky
- Když máme rýží měkkou tak polévku zjemníme mlékem, ochutíme pepřem, mletým muškátovým oříškem a vmícháme rozšlehané vejce a necháme srazit
- Poté do polévky vložíme nakrájené kuřecí maso, zeleninu a dochutíme lžičkou citrónové šťávy
- Polévku servírujeme posypanou nasekanou čerstvou petrželkou.