REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí paličky s mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kuřecí paličky, posypané mandlovými lupínky, upečené doměkka.


Ingredience:
1,5 kgkuřecích paliček
hrst mandlových lupínků
Na marinádu:
2 lžičkyprovensálského koření
3 lžíceoleje
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžícemleté červené papriky
3 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí paličky očistíme, opláchneme a osušíme
2. Na marinádu smícháme rajčatový protlak s provensálským kořením, oloupanými utřenými stroužky česneku, mletou paprikou, pepřem, solí a pak do marinády zašleháme olej
3. Do připravené marinády vložíme kuřecí paličky a v chladu necháme 2-4 hodiny odležet
4. Kuřecí paličky i s marinádou dáme do pekáčku vyloženým pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme 45 minut, za občasného obracení a potírání marinádou, na posledních 15 minut posypeme paličky mandlovými lupínky a dopečeme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem a grilovanou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy