REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí paličky na špejli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí nohy naložené do pikantní sladkokyselé marinády, grilované na rožni grilu napíchané na špejlích.


Ingredience:
8-12 kskuřecích paliček
hrubozrnná sůl
silnější špejle
Na marinádu:
60 mlhořkého pomerančového likéru (např. Grand Marnier)
30 mlčerstvě vymačkané šťávy z limetky
30 mlsójové omáčky
60 gtekutého medu
30 gna velmi jemno nasekaného zázvoru
30 gnasekané čerstvé bazalky
10 gnastrouhané pomerančové kůry
2 ksjarní cibulky
1-2 kschilli papričky
špetka soli

Postup:

1. Omyté a osušené kuřecí nožky napícháme na špejle, přelijeme marinádou a zaklopené necháme v lednici několik hodin marinovat, klidně i přes noc
2. Paličky vložíme na dobře rozpálený rošt grilu, nejlépe tak, aby špejle byly vysunuté mimo gril, maso osolíme a grilujeme, občas pomocí špejlí pootočíme, aby jsme nožky opekly pěkně, ze všech stran
3. Zbylou marinádou při grilování můžeme maso potírat.

Příprava marinády:
1. Jarní cibulku nakrájíme na jemno, chilli papričku zbavenou jadřince nasekáme na drobno
2. Likér smícháme se sójovou omáčkou, medem, pomerančovou kůrou, chilli papričkou a jarní cibulkou
3. Marinádu dochutíme nasekanou bazalkou, zázvorem a solí, zamícháme a můžeme aplikovat.

Doporučení:

Špejle napichujeme do masa již před samotným marinováním proto, aby také nasákly vlhkost marinády a pak na grilu neměly tendenci hořet!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy