REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí paličky na špejli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí nohy naložené do pikantní sladkokyselé marinády, grilované na rožni grilu napíchané na špejlích.


Ingredience:
8-12 kskuřecích paliček
hrubozrnná sůl
silnější špejle
Na marinádu:
60 mlhořkého pomerančového likéru (např. Grand Marnier)
30 mlčerstvě vymačkané šťávy z limetky
30 mlsójové omáčky
60 gtekutého medu
30 gna velmi jemno nasekaného zázvoru
30 gnasekané čerstvé bazalky
10 gnastrouhané pomerančové kůry
2 ksjarní cibulky
1-2 kschilli papričky
špetka soli

Postup:

1. Omyté a osušené kuřecí nožky napícháme na špejle, přelijeme marinádou a zaklopené necháme v lednici několik hodin marinovat, klidně i přes noc
2. Paličky vložíme na dobře rozpálený rošt grilu, nejlépe tak, aby špejle byly vysunuté mimo gril, maso osolíme a grilujeme, občas pomocí špejlí pootočíme, aby jsme nožky opekly pěkně, ze všech stran
3. Zbylou marinádou při grilování můžeme maso potírat.

Příprava marinády:
1. Jarní cibulku nakrájíme na jemno, chilli papričku zbavenou jadřince nasekáme na drobno
2. Likér smícháme se sójovou omáčkou, medem, pomerančovou kůrou, chilli papričkou a jarní cibulkou
3. Marinádu dochutíme nasekanou bazalkou, zázvorem a solí, zamícháme a můžeme aplikovat.

Doporučení:

Špejle napichujeme do masa již před samotným marinováním proto, aby také nasákly vlhkost marinády a pak na grilu neměly tendenci hořet!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy