V ostré medové marinádě přes noc naložené kuřecí paličky a křidélka, marinované kuřecí kousky druhý den v troubě upečené v zapékací misce nejprve zaklopené, pak dopečená na barvu odklopené.
Ingredience:
1 kg | kuřecích paliček a křidélek |
zapékací miska s poklopem (místo poklopu lze použít alobal) | |
Na čertovskou marinádu: | |
4 lžíce | sojové omáčky (tmavé, té pravé české!) |
4 lžíce | worchesterské omáčky |
4 lžíce | ostrého kečupu |
4 lžíce | medu |
2 lžíce | rostlinného oleje |
1 lžička | chilli (nebo pálivé papriky) |
1 lžička | sladké mleté papriky |
1 lžička | soli |
1/2 lžičky | mletého černého pepře |
3-4 ks | stroužky česneku |
Postup:
- Připravíme si čertovskou marinádu; oloupané stroužky česneku prolisujeme do mísy, přidáme olej, med, kečup, obě omáčky a všechno koření, důkladně promícháme
- Do připravené marinády naložíme kuřecí paličky i křidélka, důkladně je v marinádě obalíme, necháme přes noc v lednici marinovat
- Paličky i křidélka přendáme do vhodné zapékací misky, zalijeme zbytkem marinády a dáme péci do trouby vyhřáté na 190 °C nejprve 30 minut zaklopené, pak pečme odklopené dalších asi 20-30 minut.