Recept na malé burgery z mletého kuřecího masa grilované na grilu nebo pečené v troubě, servírované v rohlíkových bulkách spolu s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
500 g | Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy |
2 ks | červená cibule |
2 ks | rajčata |
hlávkový salát na ozdobu | |
malé (bulky) housky | |
francouzská hořčice | |
čerstvá petrželka | |
bazalkové pesto | |
kyselé okurky | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Kuřecí mleté maso smíchejte s čerstvou petrželkou, opepřete a osolte. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte půl hodiny odležet v lednici.
- Potom připravte z masa kuličky, které upravte do placek, tak aby měly v průměru zhruba 10 cm. Grilujte je nebo pečte na vysoký žár do zhnědnutí.
- Do trouby nebo na gril dejte také na tlusté plátky nakrájené rajče, potřené bazalkovým pestem.
- Připravte si vedle zkaramelizovanou cibulku a opečte si housku. Tu potom potřete francouzskou horčicí a bazalkovým pestem. Přidejte hlávkový salát a salátovou okurku.
- Podávat můžete vše dohromady nebo housku můžete přikusovat jako přílohu.
Recept k článku: Odlehčená oblíbená jídla, která potěší celou rodinu
Poznámka:Zdroj: www.dzklatovy.cz