Marinovaná kuřecí prsa orestovaná na oleji, servírovaná s plněnými pečenými bramborami.
Ingredience:
4 ks | kuřecích prsou |
Na marinádu: | |
200 ml | sladkého červeného vína |
1 ks | stroužku česneku |
sójová omáčka | |
sekaný tymián | |
škrobová moučka | |
mletá sladká paprika | |
špetka soli | |
mletý pepř | |
Na přílohu: | |
100 g | nivy |
50 g | másla |
6 ks | plátků slaniny |
2 ks | velkých brambor |
česnek podle chuti | |
hroznové víno | |
cibule |
Postup:
1. Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na plátky a naložíme je na 24 hodin do marinády z červeného vína, sójové omáčky, oloupaného utřeného stroužku česneku, špetku soli, na jemno nasekaného tymiánu, sladké papriky, mletého pepře a škrobové moučky
2. Z důkladně očištěných brambor odkrojíme vršky, vydlabeme středy, do kterých vložíme po plátku slaniny a napěchujeme nivou utřenou s oloupaným česnekem
3. Brambory pak omotáme dalšími plátky slaniny, zabalíme do máslem vytřeného alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C 20 minut, pak alobal otevřeme, na brambory položíme kolečko cibule, kuličku hroznového vína a necháme péct ještě asi 20 minut
4. Mezitím v pánvi na rozehřátém oleji prudce orestujeme marinovaná kuřecí prsa a podáváme s pečenými plněnými bramborami.