REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí maso s plněnými brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kuřecí prsa orestovaná na oleji, servírovaná s plněnými pečenými bramborami.


Ingredience:
4 kskuřecích prsou
Na marinádu:
200 mlsladkého červeného vína
1 ksstroužku česneku
sójová omáčka
sekaný tymián
škrobová moučka
mletá sladká paprika
špetka soli
mletý pepř
Na přílohu:
100 gnivy
50 gmásla
6 ksplátků slaniny
2 ksvelkých brambor
česnek podle chuti
hroznové víno
cibule

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na plátky a naložíme je na 24 hodin do marinády z červeného vína, sójové omáčky, oloupaného utřeného stroužku česneku, špetku soli, na jemno nasekaného tymiánu, sladké papriky, mletého pepře a škrobové moučky
2. Z důkladně očištěných brambor odkrojíme vršky, vydlabeme středy, do kterých vložíme po plátku slaniny a napěchujeme nivou utřenou s oloupaným česnekem
3. Brambory pak omotáme dalšími plátky slaniny, zabalíme do máslem vytřeného alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C 20 minut, pak alobal otevřeme, na brambory položíme kolečko cibule, kuličku hroznového vína a necháme péct ještě asi 20 minut
4. Mezitím v pánvi na rozehřátém oleji prudce orestujeme marinovaná kuřecí prsa a podáváme s pečenými plněnými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy