REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kebab s česnekovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Proužky kuřecího masa napíchnuté na špejlích, potřené směsí z koření gyros, oleje a citronové šťávy, grilované, podávané s česnekovým dipem.


Ingredience:
400 gkuřecího masa (z prsou nebo stehen)
1 lžícekořenící směsi na gyros
1 lžíceolivový olej
šťáva z 1/2 citronu
Na česnekový dip:
250 mlhustého bílého jogurtu
3 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kuřecí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na proužky a napíchneme jako harmoniku na předem namočené špejle
2. Kořenící směs na gyros prošleháme s olivovým olejem, citronovou šťávou a metličkou ho naneseme na maso
3. Špízy pak grilujeme z každé strany cca 5 minut
4. Na dip smícháme bílý jogurt s oloupanými prolisovanými stroužky česneku, ochutíme solí a pepřem
5. Špízy podáváme s různě upravenými bramborami a dipem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy