Proužky kuřecího masa napíchnuté na špejlích, potřené směsí z koření gyros, oleje a citronové šťávy, grilované, podávané s česnekovým dipem.
Ingredience:
400 g | kuřecího masa (z prsou nebo stehen) |
1 lžíce | kořenící směsi na gyros |
1 lžíce | olivový olej |
šťáva z 1/2 citronu | |
Na česnekový dip: | |
250 ml | hustého bílého jogurtu |
3 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kuřecí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na proužky a napíchneme jako harmoniku na předem namočené špejle
2. Kořenící směs na gyros prošleháme s olivovým olejem, citronovou šťávou a metličkou ho naneseme na maso
3. Špízy pak grilujeme z každé strany cca 5 minut
4. Na dip smícháme bílý jogurt s oloupanými prolisovanými stroužky česneku, ochutíme solí a pepřem
5. Špízy podáváme s různě upravenými bramborami a dipem.