REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kapsy plněné vlašskými ořechy a nivou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsíčka naditá směsí z vlašských ořechů, másla a nivy, okořeněná, obalená ve strouhance ochucené nasekanými ořechy a zprudka opečená na pánvi, pak dopečená v troubě doměkka podlitá vývarem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksmenší kuřecí prsa
200 gnivy
150 gmletých vlašských ořechů
150 ganglické slaniny
50 gmásla
1 ksgelový bujón (knor bohatá šťáva pod masa)
1 kscibule
strouhanka smíchaná s ořechy

Postup:

1. Nivu smícháme s ořechy a částí másla
2. Do kuřecích prs vyřízneme nožem kapsičky, každou naplníme ořechovo-sýrovou směsí, osolíme, opepříme, obalíme ve směsi strouhanky a ořechů a zprudka opečeme ze všech stran
3. Přendáme do pekáčku, v němž jsme si rozškvařili slaninu a cibulku, mírně podlijeme, přidáme máslo a pečeme v troubě zaklopené do měkka, v polovině pečení přidáme bujón (může být silný kuřecí vývar).

Doporučení:

Podáváme s rýží, či pečivem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy