REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kapsa s kozím sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsa plněná kozím sýrem, obalená plátky slaniny s lístky šalvěje, upečená dozlatova.


Ingredience:
4 kskuřecích prsou
8 ksplátků anglické slaniny
8 kslístků čerstvé šalvěje
50 gměkkého kozího sýra
2 lžíce olivového oleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně nakrojíme tak, aby vznikla kapsa, naplníme kozím sýrem, osolíme a opepříme
2. Pak každý kousek masa pevně obalíme ve dvou plátcích anglické slaniny, vsuneme pod ní šalvějové lístky a pokud se kapsa rozbaluje, připevníme potravinářským provázkem nebo spíchneme párátkem
3. Připravené maso vložíme do pekáčku, zalijeme olivovým olejem, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C (horkovzdušné na 170 °C) a pečeme doměkka (asi 30 minut).

Doporučení:

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy