REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kapsa na zelenině zapečená v troubě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kuřecího masa plněné slaninou, zapečené s baby špenátem, nasekaným česnekem, cuketou a rajčaty a mozzarellou.


Ingredience:
Na tři porce:
3 kskuřecích prsou (bez kosti a kůže)
4 ksstroužku česneku
3 ksplátků anglické slaniny
1 ksmladé cukety
300 gdatlových nebo cherry rajčátek
300 gbaby špenátu
200 gmozzarelly
2 lžícemásla
1 lžícebalzamikového octa z Modeny
1 lžícechilli steak (Vitana)
1 lžícetřtinového cukru
1 lžíceoleje
1 lžičkaprovensálského koření
1 lžičkasušené bazalky
1/2 lžičkytymiánu
trocha vody na podlití
pepř
sůl

Postup:

1. Do masa si ostrým nožem uděláme otvor a vložíme slaninu
2. Maso okořeníme chilli steakem, v pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany 10 minut
3. Pak je odložíme do nádoby, ve které budeme zapékat
4. Do výpeku z masa dáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cuketu a rajčata
5. Přidáme koření, sůl, pepř, cukr a balzamiko
6. Restujeme cca 10 minut
7. Špenát v sítku přelijeme vroucí vodou, následně ledovou zchladíme a necháme okapat
8. Na opečené maso rozdělíme vymačkaný špenát, hromádku zeleniny a na plátky nakrájenou mozzarellu
9. Zbytek zeleniny rozložíme kolem masa, podlijeme trochou (100 ml) vody a zapékáme v troubě na 180 °C asi 30 minut
10. Těsně před koncem přidáme máslo a troubu vypneme.

Doporučení:

Podáváme například s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy