REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kapsa na zelenině zapečená v troubě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kuřecího masa plněné slaninou, zapečené s baby špenátem, nasekaným česnekem, cuketou a rajčaty a mozzarellou.


Ingredience:
Na tři porce:
3 kskuřecích prsou (bez kosti a kůže)
4 ksstroužku česneku
3 ksplátků anglické slaniny
1 ksmladé cukety
300 gdatlových nebo cherry rajčátek
300 gbaby špenátu
200 gmozzarelly
2 lžícemásla
1 lžícebalzamikového octa z Modeny
1 lžícechilli steak (Vitana)
1 lžícetřtinového cukru
1 lžíceoleje
1 lžičkaprovensálského koření
1 lžičkasušené bazalky
1/2 lžičkytymiánu
trocha vody na podlití
pepř
sůl

Postup:

1. Do masa si ostrým nožem uděláme otvor a vložíme slaninu
2. Maso okořeníme chilli steakem, v pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany 10 minut
3. Pak je odložíme do nádoby, ve které budeme zapékat
4. Do výpeku z masa dáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cuketu a rajčata
5. Přidáme koření, sůl, pepř, cukr a balzamiko
6. Restujeme cca 10 minut
7. Špenát v sítku přelijeme vroucí vodou, následně ledovou zchladíme a necháme okapat
8. Na opečené maso rozdělíme vymačkaný špenát, hromádku zeleniny a na plátky nakrájenou mozzarellu
9. Zbytek zeleniny rozložíme kolem masa, podlijeme trochou (100 ml) vody a zapékáme v troubě na 180 °C asi 30 minut
10. Těsně před koncem přidáme máslo a troubu vypneme.

Doporučení:

Podáváme například s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy