REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kapsa na zelenině zapečená v troubě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kuřecího masa plněné slaninou, zapečené s baby špenátem, nasekaným česnekem, cuketou a rajčaty a mozzarellou.


Ingredience:
Na tři porce:
3 kskuřecích prsou (bez kosti a kůže)
4 ksstroužku česneku
3 ksplátků anglické slaniny
1 ksmladé cukety
300 gdatlových nebo cherry rajčátek
300 gbaby špenátu
200 gmozzarelly
2 lžícemásla
1 lžícebalzamikového octa z Modeny
1 lžícechilli steak (Vitana)
1 lžícetřtinového cukru
1 lžíceoleje
1 lžičkaprovensálského koření
1 lžičkasušené bazalky
1/2 lžičkytymiánu
trocha vody na podlití
pepř
sůl

Postup:

1. Do masa si ostrým nožem uděláme otvor a vložíme slaninu
2. Maso okořeníme chilli steakem, v pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany 10 minut
3. Pak je odložíme do nádoby, ve které budeme zapékat
4. Do výpeku z masa dáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cuketu a rajčata
5. Přidáme koření, sůl, pepř, cukr a balzamiko
6. Restujeme cca 10 minut
7. Špenát v sítku přelijeme vroucí vodou, následně ledovou zchladíme a necháme okapat
8. Na opečené maso rozdělíme vymačkaný špenát, hromádku zeleniny a na plátky nakrájenou mozzarellu
9. Zbytek zeleniny rozložíme kolem masa, podlijeme trochou (100 ml) vody a zapékáme v troubě na 180 °C asi 30 minut
10. Těsně před koncem přidáme máslo a troubu vypneme.

Doporučení:

Podáváme například s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy