REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí čtvrtky pečené se slaninou a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované čtvrtky kuřete, upečené spolu s kořenovou zeleninou, cibulí a špekem doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kscelého kuřete (asi 1400 g)
8 kskuliček černého pepře
8 kskuliček nového koření
2 ksbobkové listy
2 kscibule
2 ksmrkve
1 kskořenové petržele
1/2 ksceleru
130 gmásla
100 gšpeku
bylinky na ozdobení
Na marinádu:
2 lžícerybízového džemu
1 lžičkamletého černého pepře
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkamleté pálivé papriky
1 lžičkasoli
1/2 lžičkykari koření

Postup:

1. V misce promícháme džem se solí, oběma paprikami, černým pepřem a kari
2. Omyté, osušené a na čtvrtky naporcované kuře potřeme marinádou, vložíme je do zapékací mísy nebo pekáčku a necháme nejméně 1 hodinu marinovat
3. Špek a očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky, zeleninou obsypeme porce kuřete, přidáme koření a na plátky pokrájené máslo
4. Pod poklicí v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 60 minut, během pečení podle potřeby podléváme vodou
5. V této fázi pokrm odklopíme a maso dopečeme doměkka
6. Jednotlivé porce obložené opečenou zeleninou ozdobíme bylinkami a podáváme s různě upravenými bramborami či rýží.

Doporučení:

Kuře můžeme marinovat i den předem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy