Čtvrtky kuřete okořeněné, odležené, pak upečené v troubě pěkně dozlatova za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem.
Ingredience:
4 ks | kuřecí čtvrtky |
100 g | másla |
2 lžíce | oleje |
voda na podlévání | |
oblíbené koření, nebo jen kmím | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí čtvrtky zakápneme olejem, posypeme kořením, které hezky do kuřete vmasírujeme, nebo jen osolíme a posypeme kmínem (tak to dělaly naše babičky)
2. Dáme do pekáčku, přidáme polovinu másla a necháme 2 hodiny uležet
3. Přikryté pečeme v troubě na 200 °C, po půl hodině podlejeme trochou vody a přikryté pečeme asi 1 hodinu, během pečení poléváme výpekem a dle potřeby přidáme vodu, ale ne moc, tak akorát
4. Po hodině pečení odkryjeme, snížíme teplotu na 180 °C a necháme zezlátnout, teď poléváme výpekem častěji.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová