Kuřecí stehýnka upečená doměkka, přelitá výpekem ochuceným vínem, smetanou a kořením s přidáním kousků kiwi.
Ingredience:
8 ks | kuřecích paliček |
4 ks | kiwi |
3 lžíce | oleje |
50 g | másla |
150 ml | sladké smetany |
100 ml | bílého vína |
mletý pepř | |
kari koření | |
cukr (podle potřeby) | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kuřecí špalíčky opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme olejem
2. Maso naskládáme do máslem vymaštěného pekáčku, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C doměkka, pak upečené paličky vyndáme a uchováme v teple
3. Do výpeku nalijeme víno, chvíli provaříme, vmícháme smetanu, prohřejeme
4. Přidáme oloupaná, na menší kousky nakrájená kiwi, ochutíme kari kořením, podle potřeby osolíme, opepříme, když je kiwi kyselejší vmícháme 1 lžičku cukru
5. Vrátíme zpět stehýnka a už jen krátce prohřeje.
Podáváme s vařenou rýží.