REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kiwi paličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí stehýnka upečená doměkka, přelitá výpekem ochuceným vínem, smetanou a kořením s přidáním kousků kiwi.


Ingredience:
8 kskuřecích paliček
4 kskiwi
3 lžíceoleje
50 gmásla
150 mlsladké smetany
100 mlbílého vína
mletý pepř
kari koření
cukr (podle potřeby)
sůl

Postup:

1. Očištěné kuřecí špalíčky opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme olejem
2. Maso naskládáme do máslem vymaštěného pekáčku, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C doměkka, pak upečené paličky vyndáme a uchováme v teple
3. Do výpeku nalijeme víno, chvíli provaříme, vmícháme smetanu, prohřejeme
4. Přidáme oloupaná, na menší kousky nakrájená kiwi, ochutíme kari kořením, podle potřeby osolíme, opepříme, když je kiwi kyselejší vmícháme 1 lžičku cukru
5. Vrátíme zpět stehýnka a už jen krátce prohřeje.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy