REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí galantina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané kuřecí maso naplněné fáší z mletého bůčku, slaniny, šunky, drůbežích jater a dalších ingrediencí, zatočené do rolády a upečené v troubě doměkka, vychlazené, servírované na plátky.


Ingredience:
500 gkuřecích prsních řízků
potravinářský provázek
potravinářská fólie na pečení nebo alobal
voda
Na fáš:
250 gmletého bůčku
200 gslaniny
200 gšunka
100 gžampionů
50 gdrůbežích jater
200 mlsmetany
muškátový květ
petrželka
koňak
pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si připravíme fáš; do vyšlehaného mletého bůčku postupně zašleháme sůl, pepř, trochu muškátového květu, několik kapek koňaku a smetanu
2. Přimícháme na kostičky nakrájenou šunku, slaninu a játra, blanšírované kousky žampionů a usekanou petrželku, důkladně vše promícháme
3. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, ty rozklepeme, pak z nich na potravinářské fólii vytvoříme celistvý plát, který přes další fólii sklepeme dohromady
4. Na kuřecí plát rozetřeme fáš, maso i s fólií smotáme do úhledného válečku, konce zavážeme provázkem a dáme do pekáče
5. Roládu podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 120 °C asi 60 minut
6. Galantinu musí chladit nejméně 2 hodiny, aby ztuhla, až ze ztuhlé rolády odstraníme potravinářskou fólii nebo alobal a nakrájíme ji na zhruba centimetrové plátky
7. Podáváme s čerstvým pečivem a například čerstvou, úhledně nakrájenou zeleninou.

Poznámka:

Blanšírování: Krátké ponoření potraviny do vroucí tekutiny (spaření).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy