REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbeží roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do plátku kuřecího nebo krůtího steaku zabalená orestovaná směs z vajíček, sterilované zeleniny a cibule nastavená párky, to vše zapečené v troubě v alobalu ve formě rolády.


Ingredience:
500 gkuřecích prsou (krůtích)
1 ksstředně velké cibule
2 ksvajec
1 ksmalé konzervy zeleniny (v sladkokyselém nálevu)
2 lžíceoleje
1,5 ksnožičky spišského párku (debrecinského)
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso rozřízneme do plátu, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a položíme na silnější alobal
2. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme rozklepnutá vejce, zeleninu, promícháme a podle potřeby dochutíme mletým pepřem a solí
3. Nádivku rozložíme na maso
4. Nakonec přidáme párky, které rozložíme těsně vedle sebe
5. Zavineme a přitáhneme alobalem, ve kterém roládu pečeme při teplotě 190 °C asi 20 minut
6. Po vytažení z trouby roládu necháme vychladnout a pak ji naporcujeme na plátky široké asi 1 cm
7. Podáváme samostatně s čerstvým pečivem nebo jako součást studených mís či salátů.

Doporučení:

Nemáme-li silnější alobal, použijeme dvě vrstvy tenčího alobalu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy