REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí roláda za studena

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená masová roláda z vykostěného kuřete naplněného směsí z uzeného, kopřiv, sněhu z vaječných bílků, opečených rohlíků a dalších ingrediencí, servírovaná za studena, například jako studený předkrm.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
4 ksžemle (rohlíku)
3 ksvejce
2 ksstroužky česneku
200 gvařeného uzeného masa
50 gmásla
100 mlsmetany na šlehání
muškátový oříšek
plocholistá petržel
kopřivy
pepř
sůl

Postup:

1. Kuře si vykostíme, vytvoříme plát, který si naklepeme (kusy masa musí být rovnoměrně rozprostřené po celém plátu) a zkraje poklademe nádivkou
2. Připravíme si nádivku; housky nasucho opečeme, zalijeme smetanou, přidáme nasekané a spařené kopřivy, česnek, petržel, vařené uzené, žloutky utřené s máslem, dochutíme muškátem, solí, pepřem a na závěr vmícháme ušlehané bílky
3. Roládu svineme a omotáme motouzem
4. Osolíme, opepříme, potřeme zbytkem másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 45 minut až 1 hodinu dle velikosti
5. Necháme vystydnout a pak krájíme na plátky a podáváme jako předkrm s pečivem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy