Burger 100x jinak! Další z receptů na chutný grilovaný burger, tentokráte z mletého kuřecího masa, servírovaný klasicky, v hamburgerové bulce obložený zeleninou, ochucený majonézou, hořčicí…
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
500 g | Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy |
4 ks | hamburgerových bulek |
4 ks | plátky sýru čedar |
4 ks | rajčata |
3-4 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
1 ks | okurka salátová |
listy hlávkového salátu | |
worchesterová omáčka | |
hořčice dijonská | |
olivový olej | |
majonéza | |
petrželka | |
žloutek | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Do mísy vložte kuřecí mleté maso, jednu nakrájenou cibuli nadrobno, 2 lžičky hořčice, prolisovaný česnek, petrželku nakrájenou nadrobno, 2 lžíce worchesterové omáčky, žloutek, sůl a pepř a promíchejte, ideálně ručně, aby se všechny přísady hezky propojily.
- Vytvořte ze směsi 4 velké koule, které následně vytvarujte do placky a uprostřed udělejte malou prohlubeň, která zabrání vyboulení při grilování. Odložte zatím do ledničky. A mezitím si nakrájejte ingredience, které budete do burgeru vkládat.
- Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. A nakrájejte si na kolečka cibuli, salátovou okurku a rajčata, připravte si čedar do burgerových bulek, hořčici, majonézu, natrhejte na menší části hlávkový salát.
- Masové placky vyndejte z lednice a potřete tence olejem. Grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra.
- Vedle si mezitím opečte vnitřní stranu housek. V misce smíchejte majonézu s hořčicí a poté směsí potřete spodní díl housky. Následně vrstvěte list salátu, maso, okurky, cibuli a plátky rajčat.
Recept k článku: Kuřecí burger třikrát jinak a vždy na jedničku!
Poznámka:zdroj: www.dzklatovy.cz