Byly doby, kdy opekání buřtů bylo vrcholem letního grilování, ale naštěstí ty doby jsou dávno pryč. Češi se stali přeborníky v grilování různých druhů mas, uzenin, zeleniny, ovoce, sýrů a dokonce i sladkostí. Pokud jste fanouškem grilování tak jistě víte, co všechno je potřeba pro dokonalý gurmánský zážitek zajistit! Nejde jen o značku grilu a grilovací um kuchaře, protože výslednou chuť a neopakovatelný zážitek z jídla, tvoří právě kvalitní suroviny. Ty není tak jednoduché v dnešní době vybrat, proto je dobré se inspirovat spolehlivými značkami jako je např. Drůbežářský závod Klatovy.
Čas dobrého jídla a příjemných okamžiků s nejbližšími je tu. Pohostit nejbližší a připravit jim gurmánský zážitek je snem každého kuchaře. V teplém počasí potěší lehké pokrmy a jednoduché chutě. Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy, který vyniká svou vysokou jakostí a kvalitou, je tedy sázkou na jistotu. Kuřecí mleté maso je skvělým zdrojem vitamínu, především vitamínu B6, který je nezbytný pro vstřebávání látek a celkový chod metabolismu. Pravidelná konzumace kuřecího mletého masa dodává tělu niacin, který má protirakovinné účinky. Díky obsaženému fosforu má příznivé účinky i na kvalitu zubů a kostí. Obohacuje tělo o bílkoviny
a aminokyseliny, díky kterým se lépe regeneruje a narůstá svalová tkáň. Je vhodné při všech dietních režimech a má blahodárné účinky na tělesnou hmotnost a funkci některých orgánů.
Vyzkoušejte tři jednoduché recepty s kuřecím mletým masem a buďte mistrem letošní sezóny.
Podrobné recepty se objeví po kliknutí n a příslušný název receptu nebo jeho fotografii!
zdroj: www.dzklatovy.cz
Kulinářské cestování: vůně různých koutů světa i u vás doma
Kuskus – tipy a 3 skvělé recepty