Mleté kuřecí maso smíchané s posekanými sušenými rajčaty, nadrobno pokrájenou cibulí, estragonem, mletou sladkou paprikou, pepřem a solí, vytvarované burgery pak grilované na roštu grilu, servírované v opečených bulkách potřených majonézou, obložené plátky sýra a slaniny, listy rukoly, kolečky rajčat a cibule.
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
500 g | Kuřecí mletý steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy |
100 g | anglické slaniny |
4 ks | hamburgerových bulek |
4 ks | plátků toustového sýra |
2 ks | rajčat |
1 ks | větší červené cibule na obložení |
1 ks | cibule do směsi |
1-2 lžičky | mleté sladké papriky |
sušená rajčata v oleji | |
listy rukoly | |
majonéza | |
estragon | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- V misce smíchejte maso a 5 pokrájených sušených rajčat a estragon. Do směsi dále přidejte mletou sladkou papriku asi 1-2 lžičky a přidejte najemno nasekanou cibuli, osolte a opepřete.
- Vytvarujte čtyři placky, nechte je chvíli odležet v lednici.
- Připravené maso grilujte asi 4-5 minut z každé strany. Spolu s masem grilujte také plátky anglické slaniny.
- Mezitím si nakrájejte na kolečka rajčata a červenou cibuli.
- Rozkrojte hamburgerové bulky a opečte je také na grilu.
- Opečené bulky potřete majonézou, přidejte listy rukoly, grilované maso, plátky slaniny, na ně poklaďte plátky sýru a dozdobte kolečky rajčat a cibule.
Recept k článku: Kuřecí burger třikrát jinak a vždy na jedničku!
Poznámka:zdroj: www.dzklatovy.cz