Snadná příprava kuřecích stehen v pečicí folii. Jako příloha kořeněná mrkev s javorovým sirupem, tymiánem a kurkumou.
Ingredience:
2 ks | kuřecích stehen |
400 g | baby karotky |
1 dl | bílého vína |
2 lžíce | másla |
3 lžičky | adžiky |
2 lžičky | studeného másla |
2 lžičky | drceného kmínu |
2 lžičky | olivového oleje |
2 lžičky | citronové šťávy |
2 lžičky | javorového sirupu |
1 lžička | kurkumy |
1 lžička | tymiánu |
sůl | |
A dále: | |
voda na podlévání mrkve | |
zelenina na ozdobu | |
pečicí folie – sáček |
Postup:
1. Kuře opláchneme a osušíme papírovou utěrkou
2. Pod kůží uděláme opatrně prsty kapsu a vložíme do ní kousek másla
3. Okořeníme ze všech stran a vložíme do sáčku
4. Přidáme olivový olej (ale nemusí být) a víno
5. Pevně zavřeme, vložíme na pekáček a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C
6. Ke konci pečení vyjmeme maso z folie a na 15 minut ještě opékáme seshora, aby se vytvořila kůrčička
7. Máslo rozpustíme a vložíme mrkev, mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou
8. Podle potřeby mírně podléváme
9. Když mrkev změkne, dochutíme ji špetkou soli, kurkumou, javorovým sirupem (nebo třtinovým cukrem), citronovou šťávou a tymiánem.
Můžeme podávat jen tak, nebo s brambory či dušenou rýží.