REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře v cibulové curry marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozporované kuře naložené nejlépe přes noc do marinády z cibule, rajčatového protlaku, česneku a koření, upečené v troubě nejprve zakryté, mírně podlité vodou, pak odklopené, pěkně na barvu.


Ingredience:
1 ksrozporcované kuře (já jsem použila pouze stehna)
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 malá konzervarajčatového protlaku
1 lžícecurry
špetka římského kmínu a pepře
olej
sůl

Postup:

1. Nastrouháme na jemno cibuli a pečlivě ji vymačkáme v utěrce, přidáme koření, rozmačkaný česnek, špetku soli a rajský protlak, vše dobře promícháme a povolíme olejem
2. Osolené porce kuřete touto směsí potřeme a necháme přes noc v lednici nasáknout chutě (min. 3 hodiny)
3. Kuře podlijeme malinko vodou a pečeme zprvu zakryté a ke konci odkryjeme, během pečení několikrát přelijeme marinádou.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy