REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře smažené v tempuře se sladkokyselou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čínská specialita – kuře obalené v těstíčku, smažené dokřupava, smíchané se zeleninovou omáčkou a servírované s vařenou jasmínovou rýží.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou
2 lžičkysezamového oleje
2 lžičkynajemno nasekaného zázvoru
1 lžícesójové omáčky
2 ksstroužků česneku
1 ksmalé červené papriky
1 ksstředně velké mrkve
slunečnicový olej na smažení
jarní cibulka na ozdobu
Na tempuru:
200 mlperlivé minerální vody ledové
1 lžícekukuřičného škrobu
1/2 lžičkyjemné mořské soli
85 ghladké mouky
pár kostek ledu
Na omáčku:
3 lžíce sójové omáčky
3 lžícebílého vinného octa
3 lžícesherry
1 lžícesvětlejšího třtinového cukru
1 lžičkakukuřičného škrobu

Postup:

1. Očištěné kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy
2. Sójovou omáčku smícháme se sezamovým olejem, nalijeme na kuřecí kousky, rukou promícháme, aby se směsí maso obalilo a necháme 10 minut stát
3. Uděláme tempuru: v míse smícháme hladkou mouku, kukuřičný škrob, sůl, vlijeme perlivou vodu, přidáme pár kostek ledu (tempuru ještě víc ochladí) a spojíme do těstíčka (nesmí se přešlehat, naopak malé hrudky nevadí)
4. V pánvi rozpálíme větší vrstvu slunečnicového oleje, kousky masa postupně namočíme do těstíčka, vkládáme je do oleje a smažíme 2 minuty dokřupava
5. V misce si připravíme omáčku promícháním vinného octa se sójovou omáčkou, sherry, třtinovým cukrem a kukuřičný škrobem
6. Na třech lžících rozehřátého oleje zprudka opečeme očištěnou, na tenké nudličky nakrájenou papriku i mrkev, oloupané, nadrobno nasekané stroužky česneku, oloupaný, na jemno nakrájený zázvor, vlijeme omáčku, obsah pánve necháme zhoustnout a pak necháme 1 minutu probublávat
7. Zeleninovou směs rozdělíme na talíře, navrch dáme maso, ozdobíme jarní cibulkou a podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Radečkovy párky plné vitamínů aneb Dětská chuťovka 2020 zná své vítěze

Radečkovy párky aneb chutná a výživná svačinka pro každého školáka! Párečky patří mezi oblíbené pochoutky jak dětí, tak i dospělých. Uzeniny Příbram tak přichází s novinkou v podobě Radečkových párků, které jsou díky svému složení plnohodnotnou svačinkou pro každý den! Obsahují 85 % kuřecího a vepřového masa a nálož vitamínů a vysokého podílu vápníku. Vysokou kvalitu stvrzuje také ocenění Dětská chuťovka. 

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Duben nabízí sezónní chutě. Zkuste tyto recepty

Dubnové recepty s sebou přinášejí zásadní otázku: má se ještě pokračovat v lehké jarní očistě? Odpověď je jednoduchá. Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte. My vám dodáme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení. V následujících receptech jsou ovšem stěžejní vybrané ingredience. Jestliže jsou kvalitní, což poznáte mj. podle značek kvality (Klasa, Regionální potravina, Bio apod.), bude vám více chutnat. Vyzkoušejte s námi polévku ze zeleného chřestu, pečené ředkvičky s mátou a tymiánem, smaženku s uzeným kachním prsem a žemlovku z mazance.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy