REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře smažené v tempuře se sladkokyselou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čínská specialita – kuře obalené v těstíčku, smažené dokřupava, smíchané se zeleninovou omáčkou a servírované s vařenou jasmínovou rýží.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou
2 lžičkysezamového oleje
2 lžičkynajemno nasekaného zázvoru
1 lžícesójové omáčky
2 ksstroužků česneku
1 ksmalé červené papriky
1 ksstředně velké mrkve
slunečnicový olej na smažení
jarní cibulka na ozdobu
Na tempuru:
200 mlperlivé minerální vody ledové
1 lžícekukuřičného škrobu
1/2 lžičkyjemné mořské soli
85 ghladké mouky
pár kostek ledu
Na omáčku:
3 lžíce sójové omáčky
3 lžícebílého vinného octa
3 lžícesherry
1 lžícesvětlejšího třtinového cukru
1 lžičkakukuřičného škrobu

Postup:

1. Očištěné kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy
2. Sójovou omáčku smícháme se sezamovým olejem, nalijeme na kuřecí kousky, rukou promícháme, aby se směsí maso obalilo a necháme 10 minut stát
3. Uděláme tempuru: v míse smícháme hladkou mouku, kukuřičný škrob, sůl, vlijeme perlivou vodu, přidáme pár kostek ledu (tempuru ještě víc ochladí) a spojíme do těstíčka (nesmí se přešlehat, naopak malé hrudky nevadí)
4. V pánvi rozpálíme větší vrstvu slunečnicového oleje, kousky masa postupně namočíme do těstíčka, vkládáme je do oleje a smažíme 2 minuty dokřupava
5. V misce si připravíme omáčku promícháním vinného octa se sójovou omáčkou, sherry, třtinovým cukrem a kukuřičný škrobem
6. Na třech lžících rozehřátého oleje zprudka opečeme očištěnou, na tenké nudličky nakrájenou papriku i mrkev, oloupané, nadrobno nasekané stroužky česneku, oloupaný, na jemno nakrájený zázvor, vlijeme omáčku, obsah pánve necháme zhoustnout a pak necháme 1 minutu probublávat
7. Zeleninovou směs rozdělíme na talíře, navrch dáme maso, ozdobíme jarní cibulkou a podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy