REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře se špagetami (Tori-suki udon)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je variace nejznámějšího japonského pokrmu sukijaki, místo hovězího je použito kuřecího masa a další chuťové přísady jsou tomuto masu přizpůsobeny.


Ingredience:
1 kskuřete
2 kskarotky nakrájené na tenká kolečka
2 kspórky nakrájené na šikmo
150 gšpaget
voda
sůl
Na omáčku:
5 hrnkůvody
2/3 hrnkusójové omáčky
1/3 hrnkurýžového nebo bílého vína
4 lžičkycukru
kuřecí kosti a drůbky

Postup:

Tento pokrm připravujeme přímo na stole na elektrickém, plynovém nebo lihovém vařiči:
1. Kuře vykostíme a nakrájíme na kousky
2. Omáčku z vývaru z kostí, drůbků a dalších přísad připravíme předem tak, že povaříme vše dohromady asi 40-50 minut
3. Na stole na vařiči nalijeme omáčku do pánve, přidáme kousky kuřete, maso uvaříme do změknutí, potom přidáme zeleninu
4. Předem uvařené, slité a okapané špagety dáme prohřát do omáčky k masu
5. Každá strávník dostane misku a z omáčky si vybírá jednotlivá sousta, samozřejmě pomocí tyčinek.

Poznámka:

1 hrnek (snídaňový) – 0,2 l nebo asi 230 g tuku, cukru, rýže či luštěnin, nebo 120 g hladké mouky, u některých receptů je hrnek 125 g nebo 0,25 l. Sklenice má objem většinou 2 dcl.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy