REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s jogurtem po indicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Indický recept na grilované kuře marinované v jogurtu ochuceném česnekem, kardamomem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
2 ks (á 1,5 kg)kuřat
Na marinádu:
2 šálky bílého jogurtu
2 lžičkysoli
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkachilli koření
1 lžičkakardamomu
1/2 lžičkymleté skořice
4 ksbobkových listů
1 ksstroužku česneku

Postup:

1. Očištěná kuřata nakrájíme na čtvrtky (při grilování na rožni je ponecháme v celku), omyjeme a osušíme
2. Na marinádu do misky dáme bílý jogurt, oloupaný utřený stroužek česneku, zázvor, chilli koření, kardamom, mletou skořici, sůl, bobkové listy a vše promícháme
3. Kuřata dáme do mísy, zalijeme připravenou marinádou a necháme alespoň 4 hodiny marinovat (nejlépe však přes noc)
4. Pak vyjmeme z marinády, umístíme na gril a pomalu propékáme, obracíme a poléváme marinádou.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy