Kuře pečené s nádivkou z rýže a podávané s jablky a ananasem.
Ingredience:
2 ks | jablek |
1 ks | kuřete |
1 ks | ananasu (kompot) |
200 g | dušené rýže |
130 g | másla |
100 g | cibule |
30 g | rozinek |
20 g | hladké mouky |
2 dl | sójové smetany |
kari | |
sůl |
Postup:
1. Oprané a osolené kuře naplníme rýží, upevníme tak, aby nádivka nevytekla a pečeme na másle přikryté pokličkou
2. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zjemníme máslem prohněteným s moukou, kari kořením a smetanou
3. Šťávu necháme přejít varem a přecedíme
4. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, ananas slijeme a spolu s jablky ho podusíme na trošce másla 5. Porce kuřete s rýží přelijeme šťávou, ozdobíme kousky jablek, ananasu a podáváme.