REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře Singapur

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře pečené s nádivkou z rýže a podávané s jablky a ananasem.


Ingredience:
2 ksjablek
1 kskuřete
1 ksananasu (kompot)
200 gdušené rýže
130 gmásla
100 gcibule
30 grozinek
20 ghladké mouky
2 dlsójové smetany
kari
sůl

Postup:

1. Oprané a osolené kuře naplníme rýží, upevníme tak, aby nádivka nevytekla a pečeme na másle přikryté pokličkou
2. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zjemníme máslem prohněteným s moukou, kari kořením a smetanou
3. Šťávu necháme přejít varem a přecedíme
4. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, ananas slijeme a spolu s jablky ho podusíme na trošce másla 5. Porce kuřete s rýží přelijeme šťávou, ozdobíme kousky jablek, ananasu a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy