REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře se zelím a bramborem z jednoho pekáče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasný běd nebo večeře, v tomto případě z jednoho pekáče a to z kuřecích čtvrtek upečených na kysaném zelí, cibuli a bramborách zalitých smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí čtvrtky nebo 8 ks kuřecích paliček
2 ksvětší cibule
1 kgbrambor
0,5 kgkysaného zelí
120 ganglické slaniny
250 mlsmetany ke šlehání
1/2 lžičkydrceného kmínu
1/2 lžičkysladké mleté papriky
tuk na vymazání pekáčku
pepř
sůl

Postup:
  1. Zelí propláchneme pomocí cedníku pod studenou tekoucí vodou, pak ho necháme důkladně okapat, okapané rozložíme do pekáčku vymazaného tukem
  2. Cibuli a brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, brambory na silnější, cibuli na tenčí, do pekáčku na zelí nejprve rozložíme plátky cibule, na ně poklademe plátky brambor, ty mírně osolíme
  3. Suroviny v pekáčku zalijeme smetanou
  4. Kuřecí čtvrtky nebo paličky ze všech stran osolíme, okořeníme drceným kmínem, pepřem a paprikou, vyskládáme je na vrstvu brambor v pekáčku kůží nahoru
  5. Nakonec nasypeme do pekáčku na drobné kostičky pokrájenou anglickou slaninu
  6. Zaklopené, v troubě vyhřáté na 200 °C, pečeme 45 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 180 °C, odklopíme a pečeme dalších 45 minut odklopené, zatím co prvních 45 minut necháme pekáček bez jakéhokoli zásahu, v druhé polovině pečení kuřecí maso přeléváme šťávou, co se bude hromadit po krajích pekáčku
  7. Upečené kuřecí čtvrtky nebo paličky rozdělíme na talíře, zbytek surovin v pekáčku opatrně promícháme, především část sražené smetany, která se po promíchání promění opět na chutnou šťávu, brambory se zelím přendáme ke kuřatům na talířích a ihned, horké, podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy