REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře se zelím a bramborem z jednoho pekáče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasný běd nebo večeře, v tomto případě z jednoho pekáče a to z kuřecích čtvrtek upečených na kysaném zelí, cibuli a bramborách zalitých smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí čtvrtky nebo 8 ks kuřecích paliček
2 ksvětší cibule
1 kgbrambor
0,5 kgkysaného zelí
120 ganglické slaniny
250 mlsmetany ke šlehání
1/2 lžičkydrceného kmínu
1/2 lžičkysladké mleté papriky
tuk na vymazání pekáčku
pepř
sůl

Postup:
  1. Zelí propláchneme pomocí cedníku pod studenou tekoucí vodou, pak ho necháme důkladně okapat, okapané rozložíme do pekáčku vymazaného tukem
  2. Cibuli a brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, brambory na silnější, cibuli na tenčí, do pekáčku na zelí nejprve rozložíme plátky cibule, na ně poklademe plátky brambor, ty mírně osolíme
  3. Suroviny v pekáčku zalijeme smetanou
  4. Kuřecí čtvrtky nebo paličky ze všech stran osolíme, okořeníme drceným kmínem, pepřem a paprikou, vyskládáme je na vrstvu brambor v pekáčku kůží nahoru
  5. Nakonec nasypeme do pekáčku na drobné kostičky pokrájenou anglickou slaninu
  6. Zaklopené, v troubě vyhřáté na 200 °C, pečeme 45 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 180 °C, odklopíme a pečeme dalších 45 minut odklopené, zatím co prvních 45 minut necháme pekáček bez jakéhokoli zásahu, v druhé polovině pečení kuřecí maso přeléváme šťávou, co se bude hromadit po krajích pekáčku
  7. Upečené kuřecí čtvrtky nebo paličky rozdělíme na talíře, zbytek surovin v pekáčku opatrně promícháme, především část sražené smetany, která se po promíchání promění opět na chutnou šťávu, brambory se zelím přendáme ke kuřatům na talířích a ihned, horké, podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy