REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře se zelím a bramborem z jednoho pekáče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasný běd nebo večeře, v tomto případě z jednoho pekáče a to z kuřecích čtvrtek upečených na kysaném zelí, cibuli a bramborách zalitých smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí čtvrtky nebo 8 ks kuřecích paliček
2 ksvětší cibule
1 kgbrambor
0,5 kgkysaného zelí
120 ganglické slaniny
250 mlsmetany ke šlehání
1/2 lžičkydrceného kmínu
1/2 lžičkysladké mleté papriky
tuk na vymazání pekáčku
pepř
sůl

Postup:
  1. Zelí propláchneme pomocí cedníku pod studenou tekoucí vodou, pak ho necháme důkladně okapat, okapané rozložíme do pekáčku vymazaného tukem
  2. Cibuli a brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, brambory na silnější, cibuli na tenčí, do pekáčku na zelí nejprve rozložíme plátky cibule, na ně poklademe plátky brambor, ty mírně osolíme
  3. Suroviny v pekáčku zalijeme smetanou
  4. Kuřecí čtvrtky nebo paličky ze všech stran osolíme, okořeníme drceným kmínem, pepřem a paprikou, vyskládáme je na vrstvu brambor v pekáčku kůží nahoru
  5. Nakonec nasypeme do pekáčku na drobné kostičky pokrájenou anglickou slaninu
  6. Zaklopené, v troubě vyhřáté na 200 °C, pečeme 45 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 180 °C, odklopíme a pečeme dalších 45 minut odklopené, zatím co prvních 45 minut necháme pekáček bez jakéhokoli zásahu, v druhé polovině pečení kuřecí maso přeléváme šťávou, co se bude hromadit po krajích pekáčku
  7. Upečené kuřecí čtvrtky nebo paličky rozdělíme na talíře, zbytek surovin v pekáčku opatrně promícháme, především část sražené smetany, která se po promíchání promění opět na chutnou šťávu, brambory se zelím přendáme ke kuřatům na talířích a ihned, horké, podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy